5. Splitska noć – “Marijan Ban i Diktatori”

3. Travanj, 2012

„Najbolja splitska noć do sada“

Pročitajte o tome kako je prošla 5. Splitska noć i premijerni nastup novoosnovane klape Parapet…

 

9. ožujka 2012. godine s početkom u 19.00 sati održana je redovita godišnja skupština Udruge studenata grada Splita. Prisutni su dva sata – pametno, aktivno i konstruktivno raspravljali o prošlim i budućim projektima, financijskoj konstrukciji, predlagali i donosili odluke – a nakon nebrojenih zaključaka i prijedloga, praznih želudaca i raspravama izmučenih grla, oko 21.00 sat smo se zaputili u „Zags“ na sendviče od pršuta i sira, te kapljicu vrhunskoga vina.

Zagrijavanje u „Zagsa“ proteklo je u idiličnoj atmosferi i ugodnim razgovorima između članova Udruge, a već oko ponoći svi smo se zajedno požurili u klub „Roko & Akademija“ na premijerni nastup novoosnovane klape Udruge studenata grada Splita, friškoga naziva – „Parapet“.

Uz neskriveno oduševljenje publike klapa „Parapet“ je otpjevala dvije pjesme – „Ponoć je moja mila majko“ i „Ruža crvena“, a po završetku izvedbi zasluženo su pobrali ovacije publike. Spomenut ćemo i da već desetak dana na adresu Udruge studenata grada Splita stižu samo pohvale na račun klape i njihove izvedbe. Očekujemo kvalitetne nastupe i u budućnosti, a s obzirom na vrhunski talent i rad, ne sumnjamo u svijetlu budućnost „Parapeta“. Kao kuriozitet izdvojit ćemo da u klapi pjevaju i dva Zagorca – doduše porijeklom nesporni Dalmatinci – što samo svjedoči da nema prepreka između sjevera i juga kada je riječ o klapskoj pjesmi, te da glazba ruši sve granice.

Nakon nastupa klape „Parapet“ na scenu su stupili „Marijan Ban & Diktatori“. Ionako zagrijanu atmosferu nastup legendarnog Bana doveo je do usijanja. Plesalo se i pjevalo na Tonku, Ruzinavi brod, Rozu… Nisu se štedjela ni grla ni noge, a dupkom ispunjeni „Roko & Akademija“ uz oduševljenje okupljenih bili su dokaz da je Marijan Ban bio pravi odabir za izvođača na 5. splitskoj večeri. Na kraju se prema mišljenju većine ova „Splitska noć“ pokazala kao najbolja do sada, a naša je želja i namjera da sva buduća događanja u organizaciji Udruge studenata grada Splita budu barem na istoj razini. Vjerujte, nema razloga da tako i ne bude.

Josip Maslov