Festival klapa

3. March, 2014

O PROJEKTU

Udruga studenata grada Splita je u svibnju 2012. godine počela razvijati ideju o novom projektu – organizaciji prvog Festivala studentskih klapa.

Ideja za ovaj projekt proizašla je iz samih ciljeva Udruge, promocije našeg zavičaja i njegovih običaja. Klape – jedan su od najistaknutijih simbola Splita i Dalmacije, a na nama, mladim studentima koji svoje obrazovanje stječu u Metropoli, je da njegujemo tu kulturu te ostatku studentske populacije prezentiramo što nam je ostavljeno u baštinu. Na nama je da o klapskoj baštini brinemo, ali kao studentskoj udruzi, na nama je da brinemo i o interesima studenata koji svakim danom osnivaju nove klape ili se priključuju nekoj postojećoj. Budući da u Zagrebu ne postoji niti jedan događaj sličnog karaktera, krenuli smo u realizaciju naše ideje.

Naglasili bi, da pravo sudjelovanja imaju klape koje su po svom sastavu većinom studentske, bilo da su muške, ženske ili mješovite klape. Pobjednike Festivala tradicionalno očekuju i novčane nagrade.

 

 

3. Festival studentskih klapa u organizaciji Udruge studenata grada Splita, održat će se

21.03.2015. u 20:30h u prostorijama kina u sklopu Studentskog centra u Zagrebu, na adresi Savska cesta 25.

Klape su jedan od najistaknutijih simbola Splita i Dalmacije te ponos svakog Dalmatinca, stoga želimo ostatku studentske populacije, našim prijateljima, suradnicima i ostalim uvaženim gostima, prezentirati kulturnu baštinu koja nam je ostavljena u nasljeđe.

Prijave klapa sudionica traju do 13. veljače 2015. godine.

Više informacija očekujte nakon odabira klapa sudionica. Pratite nas! 🙂