Nogometna sekcija

3. March, 2014

Nogometna sekcija unutar Udruge studenata grada Splita djeluje tek drugu godinu za redom. Sekcija je pokrenuta kako bi među svojim članovima promicali razvoj zdravih životnih navika, sportske kulture, kvalitetnog provođenja vremena, stvorili osjećaj pripadnosti te razvili prijateljski i natjecateljski duh. Osim toga, suradnja s drugim studentskim i zavičajnim udrugama, sportskim klubovima te institucijama omogućava studentima sklapanje brojnih prijateljstava za vrijeme aktivnog bavljenja sportom.

Unutar Udruge za sada djeluje samo nogometna sekcija, no postoji tendencija širenja i na druge sportove.

Na svom debitantskom nastupu, nogomenta sekcija osvojila je 3. mjesto na malonogometnom turniru u organizaciji Slavonske udruge studenata 2013. godine, a nakon toga se okušala i na Torcida kupu. U 2014. godinu ulazimo s novom postavom, novih 14 mladića odličnih fizičkih predispozicija pred kojima se nalaze prvi izazovi – Zagrebačka studentska futsal liga te, ponovno, malonogometni SUS turnir.

Ono što posebno želimo istaknuti su naši prijatelji i sponzori koji vjerno prate i pomažu naš rad. Portal Studentski.hr koji je naš medijski partner te Jako sport d.o.o. koji je pokazao sluha za splitske studente u Zagrebu, te omogućio ekipi da zasja u novoj garnituri dresova i opreme.